sinds juni 2017

 B&B De Zilte Zeehoeve 

'Een luxe Bed & Breakfast in Zeeland voor volwassenen'

Waterrecreatie en lekker vertoeven op het strand


In de directe nabijheid van De Zilte Zeehoeve vindt u aan de Brouwersdam (ca. 3 km) het Noordzeestrand en het Grevelingenmeer. 

Aan de Noordzeezijde van de Brouwersdam kunt u gratis parkeren. 

De Oosterschelde ligt op 1,5 km afstand.

Adrenalinejunks kunnen hier aan de Brouwersdam terecht voor watersporten zoals duiken, kite- en windsurfen, zeilen, stand up paddle boarden, longboarden en waterjump.

Of zoek je het liever in de lucht? Dan kun je in de buurt met een zweefvliegtuig meevliegen of een helikopter rondvlucht maken en zo de mooie omgeving van ons eiland aanschouwen.


Steden en dorpen


Schouwen-Duiveland heeft vele pittoreske dorpen met een zogenaamde ring rond de kerk zoals Dreischor, Noordwelle, Noordgouwe en Burgh-Haamstede.

Winkels en gezellige terrasjes vind je oa in Burgh-Haamstede, Renesse, Brouwershaven en Zierikzee. Deze liggen allemaal op fietsafstand.

In Zierikzee, met z'n vele oude gebouwen, kun je flaneren langs de haven.


Op ca. 30 min. rijden vind je de grotere plaatsen Goes en Middelburg.

Vlissingen ligt op ca. 45 min. rijden.


Natuur


Strandwandelingen, het bos van Westenschouwen, natuurgebied de Zeepeduinen, de Vroongronden en Dijkwater; mogelijkheden te over voor de wandelaar.

Voor fietsers zijn er diverse routes te volgen met het duidelijke fietsknooppuntensysteem langs pittoreske dorpjes, terrasjes, velden, duinen en water.

De Zilte Zeehoeve is zelf gelegen aan een fietsknooppunt (82) en dus ideaal om van hieruit een leuke fietstocht te maken.

Wij hebben dan ook al verschillende mooie fietsroutes uitgestippeld zodat het genieten met de fiets onmiddellijk kan beginnen.


Dierenwereld


Wij vertellen u graag waar u zeehonden en misschien zelfs wel bruinvissen in het wild kan zien. 

Het prachtige natuurgebied Plan Tureluur met zijn talrijke kustvogels ligt op slechts enkele kilometers  van ons domein.

Vogelliefhebbers kunnen hier trekvogels, tureluurs, ganzen en steltlopers spotten, evenals indrukwekkende roofvogels zoals de wouw en de buizerd.


Attracties en musea


  1. Watersnoodmuseum : www.watersnoodmuseum.nl
  2. Filmtheater Zierikzee : www.fizi.nl
  3. Het Cameramuseum : www.cameramuseum.nl
  4. Museum de Burghse Schoole : www.burghseschoole.nl
  5. Museum Goemanszorg : www.goemanszorg.nl
  6.  Plompe Toren : www.plompetoren.nl